NAJLUĐA NOVOGODIŠNJA NOĆ

Nova godina, brojni blagdani i veselja su pred nama. Planirate kuda, kako, sa kim a naravno i u čemu. Svake godine ista priča, svake godine iste greške. Ovaj put pronađite pravu mjeru i ne dozvolite da vas modni detalji i odijevni predmeti sputavaju u zabavi. Prvo izaberite mjesto proslave novogodišnje noći a zatim smislitete i pronađite prikladnu odjeću.

Ukoliko ste se odlučili za varijantu proslave u restoranima, gdje će vam služiti večeru onda ćete moći izabrati svečanije odjevne predmete. Raspitajte se kako su klimatizirane prostorije i prema tome se odlučite za određenu kombinaciju. Restorani uglavnom nude prostore sa ugodnom sobnom temperaturom tako da je najpraktičnije izabrati laganiju odjeću. Posebno ako nakon večere budete odlučili zaplesati. Pazite i na udobnost obuće. Ponesite rezervnu ukoliko imate noge plesalice ne bi li Novu godinu dočekali sa manje otečenim stopalima. Ovo isto važi i za proslavu u noćnim klubovima gdje je najbitnije obuti udobne cipele i slojevito se obući. Kada se zabava zahukta moći ćete skinuti jedan dio odjeće i nastaviti sa provodom bez doživljavanja toplinskog udara. Kućna proslava je nešto gdje ne bi bilo dobro nositi preozbiljne večernje haljine koje bi vas mogle sputavati . Kod kuće ćete vjerovatno sjediti i na podu ili dvosjedima tako da vas prekratka ili predugačka haljina može samo dovesti u neugodne situacije. Zašto pokvariti najluđu noć sa nekim tako bezazlenim pogreškama. Ovdje obuća nije bitna jer ćete se uvijek moći izuti da bi odmorili.

Ukoliko ste se ipak odlučili za doček na trgu, ispred neke pozornice na otvorenom onda morate ozbiljno razmisliti o debljim slojevima odjeće. Ovdje je možda najbitnije pronaći kakav interesantan kaput, šareni šal ili kapu da bi se istaknuli u moru sivih zimskih tolplih odjevnih predmeta. Obujte što deblje čarape i čizme jer se one u masi ljudi neće ni primijetiti.

Interesantno je da možete pustiti maštu na volju što se tiče dezena za novogodišnje blagdane. Sve je dozvoljeno: od raznih šarenih, kontrastnih kombinacija sa šljokicama do klasičnih, svečanih boja. Šminkom, frizurom i upečatljivim modnim detaljima nadomjestite sve ono što niste mogli postići izabirom udobne odjeće. Najvažniji je prvi efekat, na samom početku proslave kada se većinom svi fotografiraju. Kasnije možete odbaciti sve ono što vas čini sputanim da bi u fenomenalnom raspoloženju zakoračilii u Novu godinu.

Objavljeno dana