Vrijeme je da se malo zabavimo s tetrisom!

Ova igra koju smo svi igrali na malim, zelenim ekranima Game Boy-a iznenadila nas je svojom jednostavnošću, zaraznošću i izazovima koje pruža. Ali jeste li ikad razmišljali o tome da se vratite u vremeplov i upoznate se s originalnom Tetris konzolom?

Aleksandar Pažitnov, ruski inženjer, stvorio je Tetris 1984. godine. Kako bi igru predstavio svijetu, morao ju je instalirati na posebnu tetris konzolu koju je nazvao “Elektronika 60”. Konzola je bila ogromna, teška i ne baš prenosiva, ali to nije spriječilo Pažitnova da je koristi za demonstraciju svoje nove igre.

No, nekoliko godina kasnije, Tetris se preselio na Game Boy konzolu, a kasnije i na druge uređaje, što je stvorilo pravu revoluciju u svijetu videoigara. Iako je igra bila jednostavna, ljudi su se natjecali da postignu bolje rezultate, trošili sate i sate na igranje, a mnogi su se i dalje vraćali igri iznova i iznova.

Ali ako ste jedan od onih kojima nedostaje nostalgični osjećaj igranja Tetrisa na staroj konzoli, možda je vrijeme da se zaputite u potragu za Elektronika 60! Vjerojatno ga nećete naći u vašoj lokalnoj trgovini elektronike, ali postoji nekoliko web stranica na kojima se može pronaći.

Uz Elektronika 60 dolazi i poseban osjećaj igranja Tetrisa na način na koji ga je zamislio njegov tvorac. Ova konzola je pravi vremenski stroj koji vas vraća u doba kad su video igre bile nešto novo i fascinantno, a ne samo još jedna stvar koju se igra na mobitelima.

Dakle, ako želite malo nostalgične zabave i iskustva igranja Tetrisa kao na staroj konzoli posjetite prekoweba.com! Možda nećete postići najbolje rezultate, ali svakako ćete se dobro zabaviti i osjetiti pravi retro štih.

Objavljeno dana